Acné en puistjes voorkomen

Als gecertificeerd acnéhuidspecialiste (vaak vergoed door aanvullende zorgverzekering) behandel ik jongeren en volwassenen die last hebben van puistjes of acné. Zij vertellen dat ze dagelijks last van puistjes en acné hebben en dat het invloed heeft op hun functioneren en geluk in het leven. Herken jij iets van wat hieronder staat?

Acne en puistjes voorkomen Huid Vit

 • Je schaamt je soms voor je huid.
 • Sommige mensen vertellen dat ze zich daardoor zelfs voor zichzelf schamen.
 • Je bent je heel erg bewust van je puistjes of acne.
 • Je hebt het gevoel dat iedereen het ziet en naar je gezicht kijkt.
 • Het maakt je onzeker.
 • Je bent elke dag bezig om je puistjes te camoufleren.
 • Sommige mensen worden er zelfs mee gepest.
 • Je hebt soms de neiging binnen te blijven op een ‘slechte huiddag’.
 • Je weet niet hoe je je huid nu het best kunt verzorgen en behandelen.
 • Je hebt van alles uitgeprobeerd maar niets werkt (goed genoeg).
 • Van sommige (agressieve) producten heb je het gevoel dat het juist erger wordt.
 • Soms voel je je wanhopig over je huid.
 • Je vraag je af wanneer je ervan afkomt.
 • Je verbergt soms (delen van) je gezicht.
 • Je kunt niet van je huid afblijven.
 • Je bent soms geobsedeerd door je puistjes of acne.
 • Je kijkt niet graag in de spiegel.
 • Je wilt het niet maar toch kijk je vaak in de spiegel om het te controleren.
 • Elke keer als er een nieuw product uitkomt, ben je hoopvol maar dan valt het weer tegen.
 • Je wordt soms niet goed van mensen die zeggen: ‘Het gaat wel weer over als je ouder wordt.’ Daar heb ik nu toch niets aan?
 • Je voelt je niet altijd begrepen door je klachten.
 • Je durft de deur niet meer uit zonder make-up op.
 • Je voelt je soms lelijk door je acne of puistjes.
 • Het beïnvloedt de kwaliteit van je leven.
 • Je wordt er verdrietig van en zou er bijna depressief van worden.

Supervervelend (misschien zacht uitgedrukt) maar er is hoop…

Hmmm… misschien is ‘zacht uitgedrukt’ wel een treffende woordkeuze. Maar je weet vast ook dat (verkeerd) uitdrukken juist vaak tot nog meer ellende leidt.

Maar goed. Ik ben blij dat je op mijn website bent, want er is wel degelijk iets aan te doen! Dat gun ik je ook. Ik ben niet voor niets gespecialiseerd in acnébehandelingen en doordat ik AGB geregistreerd ben, mag jij de factuur indienen bij je ziektekostenverzekeraar mits je aanvullend verzekerd bent.

Misschien een beetje spannend maar ik kan je helpen met je huid

Misschien heb je er al heel lang last van of pas sinds kort. Je bent niet voor niets hier, dus ik vermoed dat je graag van je puistjes of acné af wilt. Het snelst kan ik je helpen door gewoon even met je mee te kijken naar jouw huid. Gewoon lekker bij mij in mijn salon in een aparte kamer waar niemand je kan zien. Sommige mensen vinden het namelijk best spannend maar ik kan je vertellen dat ze binnen een paar minuutjes al helemaal op hun gemak zijn.

Ik geef je meteen al advies geven want veel mensen weten worden verrast door oorzaken die zij niet kennen. Ik vertel je bijvoorbeeld wat je kunt doen om je huid van binnenuit te herstellen. Oorzaken van acne liggen voornamelijk aan de binnenkant. Een combinatie van verzorging van binnen en behandeling van je huid zorgt voor het meeste effect.

Acné behandeling in Apeldoorn

Zal ik je eerst iets vertellen over acne en puistjes? Of wil je niet wachten en wil je gewoon zo snel mogelijk van je puistjes of acne afkomen? Maak dan een afspraak. Of neem even contact met me op. (Appen mag ook) via dit nummer: 055 – 303 47 00. Voeg me toe aan je contacten en zoek me op via WhatsApp. Vanuit daar kun je me een appje sturen.

Ik beantwoord hieronder vragen die mij het meest gesteld worden. Je krijgt zo een goed beeld van wat ik doe om jou te helpen met je huidproblemen.

1. Kun je mij een beeld schetsen van je behandelingen tegen acné? Antwoord: Een acne huid heeft vaak een hele dikke hoornlaag. Dat is het laagje met dode huidcellen die op de huid blijven liggen. Doordat deze laag zo dik is, krijgt de huid een grauwe uitstraling en kan de talg moeilijk of helemaal niet op de huid komen en daardoor hoopt het zich op in de porie. Een soort filevorming maar dan in je huid.

Hierdoor ontstaat er in je porie een talgophoping die groter en groter wordt omdat het de huid niet kan verlaten. In het beginstadium is dit een mee-eter. Op een gegeven moment wordt de ophoping te groot en begint er een puistje te ontstaan. En zo’n puistje kan ook groeien maar dat hoef ik jou waarschijnlijk niet te vertellen.

Verdikking van de hoornlaag heeft verschillende oorzaken. Een veranderende hormoonhuishouding is bijvoorbeeld een oorzaak. Daarom zie je vaak dat puistjes in de pubertijd ontstaan of wat veel mensen niet weten: in de overgang. Maar ook make-up of producten die je huid afsluiten kunnen een boosdoener zijn waardoor jij last hebt van puistjes of acne.

Wat zo tegenstrijdig lijkt maar wel veel voorkomt is dat de acnehuid vaak extreem uitgedroogd is waardoor de huid juist geprikkeld wordt om nog meer talg aan te maken. En je voelt ‘m al wel aankomen: daardoor ontstaan nog meer ontstoppingen met alle gevolgen van dien. Een soort vicieuze cirkel waarin je dan terecht lijkt te komen.

Laten we ook de verschillende bacteriën, zuren en wassen die op je huid aanwezig zijn niet onderschatten. Normaal gesproken heb je die nodig en zorgen zij voor een normale en gezonde huidflora.

Heb je acne, dan is de zuurmantel van de huid verstoord omdat het talg niet meer op de huid kan komen maar in de poriën blijft zitten. Hierdoor wordt het een waar paradijs voor bacteriën op en in je huid. Zij gaan zich veelvoudig vermenigvuldigen en dat zorgt weer voor een reactie van je huid.

De bekendste bacterie bij acne is de Propionibacterium acnes. Als je het uit probeert te spreken, klinkt het bijna schattig maar dat is het niet. De Propionibacterium acnes leeft graag in een afgesloten ruimte. Op het moment dat je porie afgesloten is door de verdikte hoornlaag, kan de bacterie zich vermenigvuldigen. Dat niet alleen, het produceert een stofje waardoor de porie geïrriteerd raakt (en jij ook) en gaat ontsteken.

Oké, maar wat doe je dan met die verdikte hoornlaag en de bacteriën, zuren en wassen?
Bij acne is het dus van belang de verdikte hoornlaag aan te pakken zodat de natuurlijke huidflora weer tot stand kan komen.

De huidlagen onder je hoornlaag moeten juist verdikt worden zodat de huid weerbaar wordt voor bacteriën. Je zult zien dat de immuniteit van je huid omhoog gaat. Ook zie je dat je huid vocht beter vasthoudt (en dat voelt echt anders dan vet!). Je huid wordt soepeler. Je merkt aan alles dat het gezonder begint te worden.

Samen bekijken wat de effecten zijn
Jij en ik willen zo’n goed mogelijk resultaat en daarom maak ik ook foto’s van je huid zodat we samen goed kunnen volgen wat de effecten zijn tijdens het huidtraject.

Niet alleen schoonheid komt van binnenuit – dat geldt ook voor puistjes en acne
Ik vertelde je al dat de meeste oorzaken van acne en puistjes van binnenuit komen. Daarom ben ik niet alleen gespecialiseerd in de buitenkant maar ook in wat er van binnen gebeurt en jij en ik kunnen dat beïnvloeden. Je krijgt van mij daarom een advies mee voor:

 • het verzorgingsplan van je huid voor als je weer thuis bent zodat je huid steeds beter wordt;
 • verzorging van binnenuit door huidsupplementen;
 • speciale verzorgingsproducten die je thuis gebruikt;
 • speciale make-up om je huid verder te ondersteunen (als jij graag make-up draagt).

Wat moet ik dan thuis doen?
De huidverzorgingsproducten voor thuis gebruik je twee keer per dag om je huid intensief te behandelen en het resultaat van de behandeling te verlengen. Door je huid alleen vanaf de buitenkant te behandelen kunnen we je acne niet volledig aanpakken. Omdat de oorzaak voornamelijk aan de binnenkant ligt, zullen we je huid ook aan de binnenkant moeten ondersteunen. Daarom gebruik je thuis de huidsupplementen. Wil je graag make-up gebruiken? Dan krijg je make-up mee die je huid nog beter beschermt en vooral niet afsluit.  

Krijg ik de kosten van de behandelingen vergoed?
Ik ben AGB geregistreerd waardoor ik behandelingen mag uitvoeren voor de zorgverzekering. Jij mag dan mijn factuur declareren bij de zorgverzekering mits je aanvullend verzekerd bent.

Ook bij acne start ik eerst met een huidplan speciaal voor jouw huid
De acnebehandeling begin ik, net als bij al mijn behandelingen, met een ‘huidplan’. Ik wil graag weten wat je wensen zijn, wanneer jij blij de deur uitloopt maar ook of en welke medicijnen je gebruikt, hoe je leven eruit ziet, wat je eetpatroon is en we kijken samen naar anderen factoren die van invloed kunnen zijn. Het is ook leuk, want je leert dingen over je huid en jezelf die je nog niet eerder wist. Dat alleen al is voor mensen helpend.

Sommige mensen vinden het best wel spannend of ze schamen zich een beetje om naar hun huid te laten kijken. Dat snap ik maar ik stel je meteen gerust. Ik heb veel huidjes in mijn handen gehad en ik zorg ervoor dat je je op je gemakt voelt bij mij en in mijn salon. Ik ben er om je te helpen en dat ga je ook merken.

Oké, vertel me verder over je aanpak. Iets met… Cool Peel?
De acnebehandeling doe ik door middel van de Cool Peel kuur. Je komt dan iedere week, zes weken aaneen gesloten zodat we de acne intensief gaan behandelen, verminderen en nieuwe acne voorkomen. Met de Cool Peel gaan we de dikke hoornlaag verdunnen, de huid intensief hydrateren en ontstekingen afremmen en kalmeren. Tijdens de behandeling verwijder ik mee-eters en puistjes zodat je huid er gelijk rustiger uitziet en soepeler aanvoelt. Hiervoor heb ik speciaal een korte behandeling van zo’n 35 minuten om de kosten te drukken. Na zes weken kijken we hoe je huid eruit ziet. Op basis daarvan kijken we samen of we het traject doorzetten of dat we de behandelingen aanpassen voor een huid met lichte acne.

Je huid verbeteren is een samenwerking tussen jou en mij
Met heel veel dingen is het zo dat het resultaat afhankelijk is van jouw inzet. Dat is met je huid ook zo. Het is een samenwerking. Ik verwacht van jou dat je thuis ook aan de slag gaat door de huidverzorgingsproducten te gebruiken en de huidsupplementen in te nemen. En natuurlijk kun je je huid enorm helpen door wat dingen in je levensstijl of voeding aan te passen. Ik kijk met je mee wat voor jou haalbaar en realistisch is en op basis daarvan maken we een plan.

Als mensen met acné bij je komen, wat kunnen ze dan verwachten?
Wat zie ik bijvoorbeeld op korte termijn (bijvoorbeeld na de eerste behandeling) en wat op lange termijn? Wat ga ik ervaren door jouw behandelingen? Wat kan ik in het beste geval verwachten?

Acne is een lastige huidaandoening omdat de oorzaak voornamelijk aan de binnenkant ligt. Vaak bouwt het zich op en wordt het steeds erger. Dat is ook de reden dat ik het niet in een behandeling aan kan pakken. Wel zie je meteen na de eerste behandeling al verandering en dat geeft hoop en opluchting.

Wat je mag verwachten, is dat je na de eerste behandeling ziet dat de roodheid is afgenomen en dat je een frisse, soepele huid hebt die er ook echt schoner uitziet, zelfs al met minder ontstekingen.

Het resultaat voor langere termijn is afhankelijk hoe snel je huid erop reageert en hoe intensief jij zelf thuis er mee bezig bent. Meestal neemt het geleidelijk af in zo’n 3 maanden. Ik snap dat je misschien even schrikt van de volgende zin maar ik wil echt eerlijk zijn tegen je. In het begin bij de behandeling en thuisgebruik kan het ook juist heel even wat erger worden. Wat je kunt verwachten, vertel ik je natuurlijk als ik jouw huid onderzoek.

Ik maak foto’s tussendoor om het verloop goed in beeld te brengen maar ook zodat jij kunt zien wat het doet en of het voor jou genoeg resultaat biedt. 

Loop niet langer rond met huidproblemen en kom langs of maak een afspraak

Ik kan je nog zoveel meer vertellen over acne en puistjes en hoe dat te behandelen maar het best is dat ik gewoon even kennismaak met je huid en met jou natuurlijk. Hoe dat gaat? Je bent van harte welkom om gewoon even mijn winkel aan de Korenstraat 23 in Apeldoorn binnen te lopen maar je mag ook een afspraak maken.