Environ



Vitamine A is essentieel voor het ontwikkelen en behouden van een gezonde huid. Samen met andere vitamines, antioxidanten en belangrijke voedingstoffen vormt het de essentie van Environ.

Hoe jong of oud je ook bent; vitamine A is onmisbaar voor een gezonde huid! Jammer genoeg breekt vitamine A af door licht en andere omgevingsfactoren en heb je er vaak een tekort aan.

Waarom is Vitamine A belangrijk voor je huid?

 1. Stimuleert de celdeling:  natuurlijke exfoliatie.
 2. Maakt de hoornlaag als het ware compact: beschermt de huid.
 3. Maakt de opperhuid dikker:  versterkt de huid.
 4. Verhoogt de immuniteit:  bescherming tegen bacteriën e.d.
 5. Verdeelt het pigment gelijkmatiger:  egalere teint.
 6. Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine:  vervaagt rimpels en verstevigt.
 7. Stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur:  fixeert vocht en vervaag rimpeltjes .
 8. Versterkt de haarvaten en verbetert de doorbloeding:  gezondere teint, minder roodheid.
 9. Werkt helend:  voorkomt littekenvorming.
 10. Brengt de talgproductie in evenwicht:  normale, gezonde glans.

Ga niet zelf aan de slag met vitamine A!

Doordat vitamines van nature in de huid aanwezig zijn, weet de huid wat het er mee moet doen als je deze op de huid aanbrengt of van binnenuit geeft. Er is één probleem: een hoge dosis vitamine A op de huid aanbrengen gaat bijna nooit goed. Dit komt omdat de levende cellen de vitamine A moeten binnenlaten om het werk te doen. Maar in het begin hebben de cellen nog niet zoveel openingen om de vitamine A naar binnen te laten. Op deze manier ontstaat er een soort file van vitamine A rond de cellen. Van files worden we niet heel bij en soms zelfs geïrriteerd. Dat geldt ook voor je huid. Het kan zorgen voor heel vervelende irritaties zoals roodheid, je huid die gaat schilferen en zelfs een branderig gevoel. Je huid kan zelfs schade oplopen.

Je huid moet wennen aan vitamine A

Het vitamine A Step-Up System van Environ laat je huid geleidelijk wennen aan hogere dosissen vitamine A die nodig zijn om je dagelijkse tekort aan te vullen en je huid te voeden. Zo blijft je huid gezond, sterk en soepel.

Een gezonde huid is een stralende en gladde huid waarvan de huidwerking optimaal is. Als je smeert, verzorg je je huid. Klassieke, vettere crèmes maken de huid lui. De huideigen ingrediënten in Environ producten stimuleren en herstellen de werking van je huid, het maakt je huid niet lui, met als resultaat een gezonde huid. Om ervoor te zorgen dat je huid alles goed opneemt zijn er drie belangrijke onderdelen die onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden:

1. Opname

Omdat de huid geen spons is die alles maar opneemt, moeten we een handje helpen met opnametechnieken zodat de vitamines bij de levende cellen komen.

2. Vitamines

Vitamines, waaronder vitamine A, antioxidanten en essentiële voedingstoffen zorgen vervolgens voor de ontwikkeling en het behouden van de gezonde cellen en dus een gezonde huid.

3. Bescherming

Omdat vitamines worden afgebroken door licht en ander omgevingsfacturen is het belangrijk de vitamines en de huid daartegen te beschermen.

Extra aanvullingen van Environ voor een nog betere opname

Peelen / Cool Peel

Met de peeling van Environ op basis van de huideigen stof lactaatzuur ga je op een revolutionaire en doeltreffende manier werken aan je gezonde huid. De peeling hydrateert, verwijdert dode huidcellen voor een frisse en egale huid en zorgt er voor dat de vitamines uit je andere verzorgingsproducten nog beter worden opgenomen. Diepgaande peelings met hoge concentraties zuur kunnen de huid beschadigen als ze niet correct worden uitgevoerd. De peeling van Environ is zo ontwikkeld dat hoge concentraties zuur niet nodig zijn. Deze peeling is veilig voor je huid, geeft een mooi resultaat en dat zonder de huid te beschadigen.

Rollen / needeling

Rollen is een pijnloze techniek waarbij je met een rollertje boordevol fijne naaldjes over de huid rolt. Nee, nee, doet geen pijn! De naaldjes doorprikken de bovenste laag van je huid en maken microscopisch kleine gaatjes die zich nadien weer sluiten. Hierdoor worden de ingrediënten van je producten 300% beter opgenomen door de huid waardoor je op een korte tijd heel mooie resultaten bereikt! En doordat het hele kleine naaldjes zijn van 0.1 of 0.2 mm kunnen ze de huid niet beschadigen.

DF apparaat

Het DF apparaat maakt deel uit van de gelaatbehandeling, geeft gelijkstoom en zorgt voor geluidsgolven die op de huid omgezet worden in trillingen. De geluidsgolven zorgen er voor dat in de bovenste huidlaag en de celwand van de levenden cellen openingen ontstaan zodat de vitamines diep in de huid komen en zo worden opgenomen door de levende cellen. De gelijkstroom zorgt er vervolgens voor dat de openingen nog wijder worden en dat de samenstelling van het serum op de huid wordt gesplitst zodat ze dieper in de huid geduwd kunnen worden. Dit zorgt samen voor 4400% meer opname in de huid dan wanneer je alleen een product op de huid smeert zonder opnametechniek.  Best indrukwekkend hè?


Wat Environ onderscheidt van andere merken

 • Het product zit in speciale verpakkingen om de actieve ingrediënten in de producten te beschermen.
 • Het is niet getest op dieren. Klinische proeven worden uitgevoerd op menselijk vrijwilligers.
 • Het bevat geen schadelijke bewaarmiddelen, kleur- en geurstoffen.
 • Het is geschikt voor alle leeftijden, alle huidtypes, alle huidskleuren, mannen en vrouwen.
 • Professioneel advies is essentieel.
 • Langdurig gebruik zorgt voor opbouwend resultaat.
 • De Pionier in Cool Peel system, needeling en DF apparaat.

De Youth EssentiA en Skin EssentiA Serums van Environ zijn geaccrediteerd door het Swiss Vitamin Institute. Dit onafhankelijk laboratorium controleert of de geteste producten de aangegeven dosering vitaminen bevatten. Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product met de genoemde doseringen actieve vitaminen, dat de belofte kan waarmaken. De producten worden herhaaldelijk getest om dit certificaat van goedkeuring te verkrijgen en te behouden.


De man achter het merk

Dr. Des Fernandes behoort tot de top 5 van de beste plastisch chirurgen ter wereld en was in de jaren ‘80 een pionier in het gebruik van vitamine A in voldoende hoge concentraties om de kwaliteit van de huid zichtbaar te verbeteren. Hiermee plaatste hij Environ aan de top van de huidverzorging!

Hij raakte erg geïnteresseerd in de huid én de fysiologie van huidkanker na het overlijden van twee jonge patiënten door melanomen. Door heel wat onderzoeken ontdekte hij dat vitamine A belangrijk was in het behoud van een mooie, gezonde huid en was hij vastberaden om hier een gamma van huidverzorgingsproducten voor te ontwikkelen.


De missie van Environ is om met wetenschappelijke en geavanceerde technologieën huidverzorging te maken voor zowel mannen als vrouwen, jong én oud en geschikt voor elk huidtype en elke huidskleur.